Mongolias-Konsulat

Turisme

BESØKE MONGOLIA

Et besøk til Mongolia starter gjerne med hovedstaden Ulaanbaatar, enten man kommer med Den transsibirske jernbanen, eller reiser dit med fly. Hvis du vil ha et godt opplegg, ta kontakt med turoperatøren KinaReiser AS, som er de eneste i Norge som har erfaring med landet.  Under merkenavnet By K (By KinaReiser) presenteres et bredt utvalg av reiser til Mongolia – se by-k.no/mongolia

Og for reiser med den spennende Transsibirske jernbanen gjennom Russland og Mongolia til Kina, se kinareiser.no og https://kinareiser.no/reiser_med_den_transsibirske_jernbanen/

Et program i hovedstaden kan f. eks. inneholde besøk til Gandanklosteret, Manzhirklosteret (dagstur), Vinterpalasset til Bogd Khaan (også kalt Kongepalasset), Det religiøse muséet, Kunstmuséet, og ikke minst det interessante Nasjonalhistorisk museum som gir en flott, helhetlig forståelse av landet; og helt på topp: Naturhistorisk museum med sine utrolige dinosaurskjeletter (muiigens fortsatt stengt pga. oppussing). Ellers anbefales en forestilling på teater, med musikk, sang og dans.

Mongolia er et stort land, fire ganger større enn Norge, med bare 3,1 millioner innbyggere. En reise utenfor Ulaanbaatar fører en til en av de mange gér (telt)-leirene beregnet for turister. Her blir man innkvartert i firemannstelt med ordentlige senger, og i utkanten av leiren ligger gjerne et tilstøtende hus hvor man spiser sine måltider, her er dusj og toalett, osv. Gér-leiren kan så fungere som base for dagsutflukter med bil (på til dels dårlige veier) til forskjellige severdigheter, eller kanskje en ridetur kan friste?

Mongolias nasjonaldag er 11. juli og den viktigste festivalen er Naadam som arrangeres 11.-13. juli hvert år. Under Naadam i hovedstaden Ulaanbaatar avholdes tre viktige konkurranser: Bueskyting, hesteridning og mongolsk bryting. De to første er åpne for begge kjønn, mens bryting er forbeholdt menn. Det er fornuftig å ha forhåndsbestilt hotell og program i denne perioden.

Mongolia har også andre store festivaler som Ørnefestivalen i vestlige Bayan-Ölgii-provinsen, markering av det nye året – Tsagaan Sar-festivalen, som i følge den tradisjonelle månekalenderen arrangeres over hele landet i januar/februar, og klesfestivalen Goyol som arrangeres hver desember i Ulaanbaatar.

Kontakt altså gjerne turoperatøren KinaReiser som har et bredt mongoliaprogram, forskjellige reiser med Den transsibirske jernbanen (i seg selv en fantastisk reise gjennom Russland og Mongolia til Kina), og som kan bistå med fly- og togbilletter, guiding, detaljprogram, transport under besøket, tolker, osv; se by-k.no/mongolia og kinareiser.no

Søknadsskjema om visum skal leveres til generalkonsulatet, som har kontor hos KinaReiser, Hegdehaugsveien 10, 0167 Oslo, i konsulatets åpningstid.

Andre nyttige lenker kan være:

www.mongoliatourism.gov.mn – Mongolias offisielle turistinformasjon på nett
www.miat.com – Mongolias nasjonale flyselskap