Mongolias-Konsulat

Aktuelt

VISUMPLIKT TIL MONGOLIA

Det er visumplikt for nordmenn som skal reise til Mongolia. Vær oppmerksom på at det ikke er mulig å få visum ved ankomst til landet; man må derfor ha søkt om visum på forhånd her i Norge. Vanlig behandlingstid er én uke; ekspressbehandling (innen 8 timer) mot dobbel avgift. NB: Generalkonsulatet tar ikke i mot eller returnerer pass i posten.

Klikk på emneboksen «Visumsøknad» til venstre for å finne skjema og retningslinjer for utfylling av søknaden. Ferdig utfylt skjema, sammen med gyldig pass (som må være gyldig i minst 6 måneder før planlagt innreisedato til Mongolia), ett foto og enten bekreftet bankinnbetaling eller kontant betaling ved levering (konsulatet har ikke kortterminal), er forutsetninger for å kunne søke om visum, sammen med reisebekreftelser (billett / program). Det er ikke nødvendig med personlig oppmøte; søknad kan leveres av andre på dine vegne. Husk legitimasjon!

ÅPNINGSTIDER

Mellom 22. april og 24. august 2019 er åpningstiden tirsdag, onsdag og torsdag kl. 10 – 12. Andre tidspunkter eventuelt etter avtale; vennligst ring / sms 95 04 14 09, eller send en e-post til k-krane@online.no

Konsulatet har kontor hos turoperatøren KinaReiser, Hegdehaugsveien 10, inngang på hjørnet (ca. 100 m nedenfor restaurant «Lorry» / 100 m fra Wergelandsveien). Her skal visumsøknader leveres og ferdig viserte pass hentes i konsulatets åpningstid.

KinaReiser har mange gode tilbud på Mongolia og resten av Asia; sjekk deres hjemmesider www.kinareiser.no og www.by-k.no

SØKE VISUM? APPLYING FOR A VISA?

Se emneknappen til venstre! See the tag on your left!

THE DEFACTO GAZETTE

Interessert i aktuelle nyheter og bakgrunnstoff om Mongolias politiske, økonomiske og sosiale utvikling? Annenhver uke utgis nyhetsbrevet «The Defacto Gazette» på engelsk, som vi tilbyr her med utgiverens tillatelse (www.defacto.mn / www.jargaldefacto.com). Klikk på emneknappen til venstre for siste utgave!

EN FANTASTISK UTSTILLINGSOPPLEVELSE FLYTTER TIL KØBENHAVN

Pressefoto - Moesgaard Museum, På Djengis Khans stepper – Mongoliets nomader

Pressefoto – Moesgaard Museum, På Djengis Khans stepper – Mongoliets nomader

I mer enn tusen år har Mongolias nomader preget kontakten mellom øst og vest gjennom krigersk ekspansjon og gjennom kontroll av karavanene over stepper og ørkenområder. Historien om Chinggis Khaan og hans herjende horder, som gjennom effektiv krigføring i sin tid skapte grunnlaget for verdens største rike, er velkjente. Lederen over de mongolske steppene, med sine voldelige erobringer tidlig på 1200-tallet, bygget et imperium som strakte seg fra Kina i øst til Europa i vest.

Mongolenes nomadiske livsstil har overlevd fram til i dag. En tredjedel av befolkningen lever fortsatt på steppene med sine får, geiter, hester, kameler og okser. De er stolte mennesker med felles bevissthet om sin historie, og de dyrker den rike kulturen som grunnleggende dreier seg om å være på en evig reise med store dyreflokker fra sommerbeite til vinterbeite, med lange avstander, og med sjamanens åndelige kraft som følge. Dette er en form for liv som har gitt betydelig materiell rikdom, noe som kan sees i smykker, drakter, telt, møbler, husholdningsredskaper, verktøy, våpen og utstyr av høy håndverksmessig kvalitet.

I den fantastiske utstillingen «På Djengis Khans stepper – Mongoliets nomader» vises mange flotte gjenstander, med både elementer fra Chinggis Khaans tid og nyere ting som er brakt til Danmark av flere ekspedisjoner på 1930-tallet; enkelte ledet av Henning Haslund-Christensen (for øvrig farfar til dagens danske honorære konsul for Mongolia, filmskaperen Michael Haslund-Christensen). Her får du en innføring i både historie og kultur satt sammen på en virkelig fascinerende måte.

Utstillingen tar utgangspunkt i en reise med de mongolske nomadene og deres dyreflokker. Du vil få oppleve et liv i evig bevegelse, der Chinggis Khaan er til stede både som en historisk helt og i personifiseringen av drømmen om et forent folk. I det tørre beltet av stepper, ørken og fjell har nomadene funnet en måte å overleve på hvor de binder verden sammen under stekende sol, isende kulde og i et landskap med få veier.

«På Djengis Khans stepper – Mongoliets nomader» fikk strålende anmeldelser i danske aviser med 5 stjerner fra både Jyllandsposten og Århus Stiftstidende da den ble vist på Moesgaard Museum i Aarhus i vinter. Og: Den vises i Nationalmuseet i København i perioden 7. juni – 8. september! Så skal du til Danmark i sommer – ta deg tid til et besøk. Vi garanterer at du ikke blir skuffet!