Mongolias-Konsulat

Aktuelt

VISUMPLIKT TIL MONGOLIA

Det er visumplikt for nordmenn som skal reise til Mongolia. Vær oppmerksom på at det ikke er mulig å få visum ved ankomst til landet; man må derfor ha søkt om visum på forhånd her i Norge. Vanlig behandlingstid er én uke. NB: Generalkonsulatet tar ikke i mot eller returnerer pass i posten.

ÅPNINGSTIDER

I sommerhalvåret 2017 (25. april – 7. september) er generalkonsulatet åpent tre dager i uken: tirsdag / onsdag / torsdag kl. 11 – 13, mens om vinteren (1.1. – 24.4. / 8.9. – 31.12.) er konsulatet åpent bare hver onsdag kl. 11 – 13.

Generalkonsulatet har kontor hos turoperatøren KinaReiser AS, Hegdehaugsveien 10, inngang på hjørnet (ca. 100 m nedenfor restaurant «Lorry»/100 m fra Wergelandsveien). Her skal visumsøknader leveres og ferdig viserte pass hentes i konsulatets åpningstid. KinaReiser har for øvrig mange gode tilbud på Mongolia og resten av Asia; sjekk deres hjemmesider www.kinareiser.no og www.by-k.no

SØKE VISUM?

Trykk på knappen til venstre!

PARLAMENTSVALGET 2016: BRAKSEIER FOR FOLKEPARTIET

29. juni 2016 ble det avholdt valg i Mongolia. Resultatet viser at Det mongolske folkepartiet Mongol Ardyn Nam mer enn fordoblet antallet representanter fra 26 til 65, og de får nå et overveldende flertall i parlamentet de neste fire år. Det demokratiske partiet Ardchilsan Nam var valgets store taper. De mistet regjeringsmakten og endte på 9 plasser, mens Det mongolske revolusjonære folkepartiet og en uavhengig kandidat fikk en plass hver i Den store Khural. 13 av de nye parlamentsmedlemmene er kvinner; en økning på to fra 11 i forrige periode. Valgdeltakelsen lå på ca. 70 %.

I valgene på lokale bystyrer / kommunestyrer vant også Folkepartiet klart i så godt som alle provinser. I den viktige hovedstaden fikk de 34 av 45 bystyremedlemmer, mens Det demokratiske partiet der fikk de siste 11.

Landets sittende president er Tsakhiagijn Elbegdorj fra Det demokratiske partiet, som ble gjenvalgt i 2013. Hans siste periode utløper til sommeren og det er valg på ny president i slutten av juni i år.